İletişim : (0216) 483 0 737

Prefabrik Tarihçesi

Prefabrik Tarihçesi

19. yüzyılda gerçekleşen sanayi devrimi ile üretim ve verim her zaman tartışılan bir konu olmuştur. Dünyadaki hızlı nüfus artışı, göçler, savaşlar ve doğal afetler sonunda ortaya çıkan bina gereksinimini, daha hızlı, nitelikli ve ekonomik çözümlerle karşılamak gerekmektedir.

19. yüzyılda endüstri devrimi ile birlikte üretim yöntemlerinin değişerek ve gelişerek mekanize olması, seri üretim yöntemlerinin geliştirilmesi, buna bağlı olarak üretiminin artması ve yeni malzemelerin bulunması, yapı sektörünü de ve yapı üretim süreçlerinin sorgulanmasına yol açmıştır.

1824 yılında J. Aspdin tarafından portland çimentosunun keşfi, 1877’de J. Monier tarafından demirin çekmede kullanılmak suretiyle betonarme sistemin temellerinin atılması, yapı üretimini etkileyen önemli gelişmeler olmuştur.

Üretim yöntemlerindeki rasyonelleşmenin ve sanayide kullanılan seri üretim tekniklerinin neden

yapı üretiminde de kullanılmadığısorgulanmaya başlanmış, hatta “otomobil endüstrisinde kullanılan yöntemlerin yapı endüstrisinde kullanılabileceği” ileri sürülmüştür (Bemis, 1936). Bu dönemde, özellikle Avrupa’da Walter Gropius, LE Corbusier ve Auguste Perret’nin prefabrike yapı elemanlarının kullanıldığı önemli denemeleri olmuştur.Ancak, bu ekonomik, teknolojik ve sosyal gelişmeler, 1930’lara kadar yapı üretiminde prefabrikasyon teknolojisinin kullanılmasına katkıda bulunmuşsa da, prefabrikasyonun yaygın olarak kullanılması İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra olmuştur.

İkinci Dünya Savaşı’nın neden olduğu yapı açığı ve iş gücü eksikliği, hız gereksinimiyle birleşerek prefabrikasyon uygulamaları için en ideal ortamı oluşturmuş ve prefabrikasyonun bugün bilinen anlamıyla yaygın olarak kullanıldığı dönemi başlatmıştır.

21. yüzyılın sonunda tek katlı evlerin, şimdiki otomobiller gibi, bitmiş numunelerinin görülüp beğenilerek alınacağını söylemek kehanet olmaz. İsterse çok katlı olsun, tüm yapıların taşıyıcı sistemlerinde endüstriyel yöntemler iyice ağırlık kazanacak, tüm ince yapı ise önceden üretilerek monte edilecektir.

• Prefabrike yapılar her istege cevap verebilecek niteliktedir.
• Prefabrikte odalar, balkonlar, banyolar istenilen yerlere yerleştirilebilir.
• Prefabrik yapıların ısı ve ses yalıtımı diğer yapılara göre çok daha fazladır.
• Her türlü alana ve büyüklüğe göre üretilebilmesi.
• İsteğe göre değişebilen görünüm seçeneklerinin olması.
• İstenmeyen ya da değiştirilmesi gereken bölümlerin çıkarılabilmesi veya değiştirilebilmesi.
• Çevreyi kirletmeden ve etrafa rahatsızlık vermeden oluşturulması
• Temel gerektirmeden, tek katlı yapılar için zemine atılan grobeton üzerine kurulumu ve çok katlı yapılar için zemine atılan radye temel üzerine kurulum imkanı.
• Prefabrike yapının isteğe göre çatı kaplama malzemesinin ve duvar kaplama malzemesinin ham madde özelliğinden rengine kadar, birbirinden zengin olanakların tanınması imkanı.
• Prefabrikte; trapez saç, single ve kiremit,metal kremit çeşitlerinin kullanılabilmesi.
• Prefabrik yapıların iç ve dış duvarlarında fibercement, PVC, yalı baskı, taşonit ,sıvalı mantolama ve bisküvi tuğla gibi çeşitlilik sağlayabilmesi.

Bizim Prefabrik – Sizin Eviniz

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi:
Salı:
Çarşamba:
Perşembe:
Cuma:
Cumartesi:
Pazar:
08:30 - 18:30
08:30 - 18:30
08:30 - 18:30
08:30 - 18:30
08:30 - 18:30
08:30 - 18:30
11:00 - 16:00

Adres Bilgileri

Kaynarca, E-5 Yanyolu No:92
34890 Pendik / İstanbul
Telefon:  (0216) 483 0 737
               (0216) 483 0 738
Fax:        (0216) 483 0 739
Gsm:      (0532) 503 2 328
Web: http://www.bizimprefabrik.com
Email: info@bizimprefabrik.com

Yasal Uyarı

Bu web sitesindeki metinler, dökümanlar, görseller, grafikler, ses dosyaları, video dosyaları ve bunların düzeni sadece Bizim Prefabrik Çelik Yapı İnş.San.VeTic.Ltd.Şti.hakkında genel mahiyette bilgi vermek amacı ile hazırlanmıştır. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen iletişim bölümünden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Geçmiş Olsun Türkiyem

Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Hepimize tekrar geçmiş olsun.